Intakegesprek

De eerste afspraak is een uitgebreid intakegesprek dat duurt tussen de 60 en 90 minuten. Ik maak een uitgebreide analyse om te achterhalen waar jouw disbalans zit, door het stellen van vragen en een tonganalyse en polsdiagnose.

Op deze manier kan ik goed bepalen wat de door jouw ervaren klachten zijn, wat je hulpvraag is en waar je naartoe wil. Dit is de basis om samen te komen tot een behandelplan. Onderdeel van het behandelplan kunnen zijn acupunctuur, schedelacupunctuur, moxa, energiewerk, coaching en voedingsadvies. Aansluitend op de intake starten we dezelfde dag meteen met de behandeling. Na de eerste afspraak geef ik ook veelal oefeningen en adviezen aan je mee.

 

Tonganalyse

De tong is een grote bron van informatie voor het stellen van een diagnose in de traditionele Chinese geneeskunde. Zowel vorm, grootte, beweeglijkheid, kleur en beslag vertellen veel. Een tonganalyse is daarom een vast onderdeel van de intake en van belang bij de vervolgbehandelingen.

 

Polsdiagnose

Beide polsen worden gevoeld. Hierbij wordt gelet op ritme, snelheid, spanning en vulling van de bloedvaten. De polsdiagnose geeft snel informatie over de toestand in jouw lichaam. Ook na de intake, wordt tijdens de behandeling de polsdiagnose regelmatig toegepast om te voelen of de behandeling effect heeft.

 

Behandelplan

Het behandelplan wordt in overleg met jou afgestemd en bestaat uit een globaal plan met de gekozen methode(s) en het aantal verwachte behandelingen .  Met chronische klachten zal het traject langer duren dan bij acute problemen.

Tijdens de behandelingen combineer ik ook regelmatig de diverse methodes om de behandeling te versterken, maar altijd in overleg. Ook adviezen over leefstijl, beweging, Qigong oefeningen, ontspanning en meditatie maken deel uit van de behandeling.

De traditionele Chinese geneeskunde is geen vervanger van de moderne westerse medische wetenschap, maar een goede aanvulling hierop.

Voor meer: Behandelingen 

 

Vervolgbehandelingen

Vervolgbehandelingen duren tussen de 45 minuten en de 60 minuten. We gaan hierin aan de slag met het behandelplan.

Zelf meenemen: neem bij de behandelingen voor Acupunctuur en Energiewerk een grote handdoek mee.

Afspraak maken