Els Kuin

Als westers geschoold arts viel het me in mijn werk steeds meer op dat acupunctuur goede effecten had op een groot aantal aandoeningen, zoals slaapproblemen, hooikoorts, maagdarmstoornissen en pijn, waar de Westerse geneeskunde geen of onvoldoende oplossing biedt. Ik ben ervan overtuigd door mijn jarenlange ervaring als arts en als mens, dat er bij de behandelingen meer een integrale benadering van de mens in zijn omgeving nodig is. Ik raakte geïnteresseerd in de traditionele Chinese geneeskunde en de filosofie ervan, ik was direct onder de indruk. Hierin vond ik wat ik miste.

 

Oosterse verdieping met Chinese geneeskunde

Ik volgde de drie-jarige opleiding tot acupuncturist aan de Traditional Chinese Medicine Academie in Amsterdam (TCMA). Kenmerkend van de Chinese zienswijze is dat de mens wordt gezien als onderdeel van de natuur en alle processen hierin. Wat ik zo waardevol vind is dat deze geneeskunde handreikingen geeft hoe je als mens zélf je klachten grotendeels kan oplossen of verbeteren. Dat geldt zeker als je behandeling en advies zoekt als er sprake is van beginnende klachten of pas kort bestaande disbalans.

"Wie zijn bestemming kent, vindt de weg”

- Lao Tse

En verdere specialisaties in Chinese schedelacupunctuur heb ik gevolgd bij dr. Jason Hao en de Japanse schedelacupunctuur bij dr. David Bomzon. Deze methodes helpen specifiek bij de gevolgen van een zware hersenschudding, herstel van functioneren na een herseninfarct en bij pijnbehandeling.

 

Ik streef ernaar dat jij weer verder kunt

In mijn huidige werkwijze combineer ik de zienswijzes van zowel de westerse als oosterse geneeskunde. Kortom Dat betekent dat ik werk vanuit een integrale en holistische benadering van de mens in zijn omgeving. Ik zie absoluut de meerwaarde van het combineren van behandelwijzen, omdat de ervaring mij heeft geleerd dat deze samen meer doen dan elk afzonderlijk.

Ik heb als arts al langer de ervaring dat je een groot zelfoplossend vermogen hebt als mens. Hoewel ik betrokken en empathisch ben, probeer ik mezelf ook zo snel mogelijk weer overbodig te maken in jouw leven. Ik hoor wat je zegt, luister tussen de regels door en pak er net dat uit dat essentieel is om de klachten aan te pakken. Soms zijn dat andere klachten als waar je in eerste instantie voor kwam. Doordat jij actief met de gegeven adviezen aan de slag gaat, werken we samen grondig aan jouw herstel.

Ik streef er dan ook naar in mijn werk dat jij na de behandelingen weer verder kunt. Dat je zelf weet hoe je jouw leven weer op de rit krijgt en hoe je dat zo houdt. Dat je weer plezier hebt in de dingen die je doet en dat er weer tijd voor is. Dat er balans is en je in staat bent bewuste keuzes te maken die goed bij jou en jouw leven passen. En vooral om nieuwe klachten te voorkomen.